Sunday, November 4, 2012

Igav juba ei hakka...


Eile tuli meie perre uus liige- Holden. Meie uus nunnu auto. Valge. Kaugelt on ta suht kena, lähedalt on selline õhuke, plekist ja roostes. Passisime mitu päeva gumtree aadressil peale, et nii kui tuleb mõni normaalne müüki, siis ostame ära, sest muidu jääme ilma. Holdeni kuulutus oli teist päeva üleval ja ime kombel polnud ta ära ostetud! Saime hinnaks 1000 dollarit. Varsti kulub meil ta peale aga ligi 300 veel, sest tal saab mingi registreerimise rego läbi ja seda tuleb pikendada. Ega me põhimõtteliselt pidimegi ta ära ostma, sest me poleks muidu kuidagi koju tagasi saanud sealt x-linnaosast, sest meie majutajad viisid meid aint sinna, ja me ise olime ka sellised, et ei ole nüüd küll vaja meie järgi oodata! =D  Ja sellest on nii palju kasu, et Kaarel ostis endale nutitelefoni- ilma reaalselt ei saakski- seal on ju see GPS ja siis saad alati teada kodutee!

Eile õhtul läksime linna peale. Ikkagi oli ju vaja auto liigud ära korraldada! Me ostsime endale igaks juhuks lennujaamast ühe viina- säästu mõttes, et kui peoisu tuleb, pole vaja palu raha kulutada... Hakkasime siis kähku kodus kokse jooma ja läksime kiirelt bussiga linna. Peokultuur on siin küll täitsa teistmoodi- nii palju rahvast ja kostüümis inimesi ja ööklubisid! Saime õnneks tasuta klubiflaierid ja midagi me natuke seal omavahel sogasime ka =D aga tülli täitsa ei läinud ja kella 12 bussiga tulime tagasi koju Täna hommikul oli küll ikka väga paha!
Ärkasime siis täna üles ja mõtlesime, et lähme Holdeniga ookeani äärde- oli see vast käik! Ilmad on siin küll ikka "nii ebatüüpilised"- täna oli näiteks reaalselt rahetorm ja siuke tuul et ohohoo! Ma pesin vannitoas hambaid ja tuul hakkas ulguma ja puhuma sealt ventilatsiooniaugust sisse! Igaljuhul ookeani äärde me jõudsime ilusti- täitsa jahe oli aga vesi oli küll sini- sinine! Ja neid lohedega surfareid oli palju! Ja kui meie hakkasime kodupoole tahtma, siis Holden mõtles midagi muud. Ma mõtlesin üldse, et Kaarel teeb nalja, et auto ei lähe käima, ja siis äkki on nii kena, et lõpetab selle nalja ära et me saaks koju sõita. Aga ei! Auto ei käivitunud enam. See oli huvitav tunne =D olla kuskil ja auto ei tööta Eile ostetud auto. Aga siis Kaarel arvas, et Holdeni hääl oli seda nägu, et ju tal bensiini vaja on. Kuigi küttenäidik näitas poolt paaki. Läksime siis selle mega tuulega bensiini järele! Sinna poole teel olles käisime mingis sadamakeskuses, mis oli täiega ära. Me saime isegi tasuta jäätist- üks naine, kes oli jäätise kostüümis andis meile. Aga keskus oli äge küll. Mingi pooleteise km kaugusel oligi õnneks bensiinijaam! Ostsime siis mingi spetsiaalse tünnitäie bensiini ja nii lootsime, et ikka bensiinis oleks viga! Tagasi teel oli see tuul ikka nii vinge, et ohohoo- pritsis liiva näkku ja raske oli otse kõndida!


 Ühtegi teist jalakäijat polnud! Siin käiaksegi väga vähe jala. Tuli välja, et Holdenil oligi janu. Mina veel kartsin, et äkki tal on nii suur janu, et ta joob kohe selle 5 l ära ja tahab kohe veel! Aga õnneks ta oli nõus natuke sõitma. Enne, kui ta teist korda välja suri. Mina mõtlesin küll, et omaigaad kui me jälle keset lambi kohta välja surime! Kaarel tunnistas, et ta hakkab kergelt närvi minema isegi =D Paha tunne on, kui ei saa auto peale kindel olla- mis siis saab, kui me oleme veel linnast väljas ka!?! AGA peale mitut katset Holdenile hääl sisse lükata, ta leebus ja hakkas sõitma! Kohe sõitsime bensukasse et bensiini võtta. Kaarel siis tankis teda ja tema paaki mahtus ainult 20 liitrit bensiini! Ja rohkem ei saanudki panna! Bensiininäidik näitas ka tervet paaki- nii, et see ei saanud täitsa katki olla. Ei teagi, milles häda siis on. Natuke hirmus igaljuhul! Kapriisuse järgi vaadates on see auto küll emane.  Aga lõpuks me ikka koju saime tänu GPSile! Hea pereliige. Kui koju jõudsime, tegime kuuma teed- nii külm oli naha vahel!
Homme ajame korda järgnevad asjad- viisa templi passi, pangakaardid, autoasjad ja hakkame niimoodi tööd otsima, nagu seda enne veel nähtud pole!

Autoga on palju odavam liigelda ka!
Kallid kõigile ja ma panen Üllele südamele, et ta kindlasti memmele kõik postitused prindiks! Kui postkontorisse saan, saadan memmele kaardi ka! Aitäh kõigile kes on kommenteerinud ! MUSIMUSIKALLI
Täna tuleb veel asjalikud CVd ära teha! Mulle kogu aeg tundub, et teil nii veab, et teil on see kell, mis teil on! Meil on nõmedam kell.

Kaarel ütleb: "Palun komenteerige ülal olevat juttu, muidu krissu kurvastab ja arvab et keegi ei loe."

7 comments:

  1. Refressisin oma kümme korda eilsest tänaseni :) Ja lõpuks siis ometigi on nii hea jälle lugeda :)))
    Memm on kõik senised kaks kannet läbi lugenud. Ta ei kostunud musta ega valget :)) Ta vist ei ole veel harjunud selle mõnusa kirjutamise viisiga. Aga paberile prindituna saab ta mitu korda üle ka lugeda.

    Ootame siis uut muljelugu.

    ReplyDelete
  2. Videot ei näe. Ütleb, et privaatne...

    ReplyDelete
  3. Võib.olla ongi seal austraalias kõik inimesed kostümeeritud, ööklubi inimesed ja jäätisemüüjad ja.... Äkki peaksite ka oma euroopaliku välimuse minetama ja ennast rohkem pärismaalaste moodi kostümeerima. Mäutsule soovitaks seda jäätisekostüümi. Äkki saad sellisena lihtsamalt kuhugi tööle. Kaarli jaoks tundub, et avastamata niššiks oleks bensiinivedamine. Las passib kuskil inimtühjas kohas oma 5 liitrise kankuga ja varem või hiljem tuleb mõni abivajaja, kes on nõus bensu kallimalt ära ostma. :)

    Meie elu on ikka vanaviisi. Sellest saati kui kaks usinat ehitusmeest objektilt lahkusid pole suurt midagi edasi läinud. Vahepal oli 2 nädalat täielikku talve ja nüüd sajab hommikust õhtuni vihma ja on +5 kraadi sooja. Katust pole veel ruutmeetritki peal, õnneks saime korstna enne talve ja elektrikatkestusi (kütsime elektriga) valmis
    Tom

    ReplyDelete
  4. loeme-loeme, ära kurvasta ;)

    hoian pöialt, et Holden jätab jonni ja teeb teiega koostööd! :D

    ReplyDelete
  5. Kuule muidugi loeme, igatsus on peal ju! Tekkis üks küsimus Holdeni kohta - kust selline nimi?!? :D Kallid

    ReplyDelete
  6. Holden ongi ta nimi! Vist selline firma lausa, mai tea, kas Ausi autofirma... Aga igatsus jaaa:)

    ReplyDelete
  7. Eimar ja Kaisa loevad ka suuuuuure huviga. Ja ega see Holden - Opel Eestiski väga töökindel pole.
    Eimu Kaarlile: Kuidas ehituspalgiga lood on?

    ReplyDelete